Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid is ons DNA

Sloop geeft ruimte aan een duurzame leefomgeving. Met behulp van de nieuwste innovatieve technieken, effectieve werkwijzen en optimaal hergebruik van vrijgekomen sloopmaterialen voor productie van hoogwaardige grondstoffen, draagt Laarakkers substantieel bij aan de zorg voor mens, planeet en welvaart.


Duurzaam & circulair slopen

Met ruim 75 jaar ervaring in de totaal-, transformatie-, utiliteits- of renovatiesloop, sloopt Laarakkers op kostenefficiënte en duurzame wijze.  
Meer dan 98% van alle vrijkomende sloop materialen heeft een herbestemming als bouw- en/of grondstof.  

Met ons integraal gecertificeerde ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem en het BRL SVMS-007 certificaat borgen wij het gehele sloopproces op een milieuvriendelijke, veilige en duurzame wijze. 


Duurzaam recyclen / circulaire economie

Voor aanvang van een project inventariseert Laarakkers op welke wijze het sloopproces het meest effectief kan plaatsvinden, welke vrijgekomen materialen direct circulair ingezet kunnen worden, en welke sloopmaterialen als bouw- en grondstof voor nieuw producten gebruikt kunnen worden.

Materialen die direct circulair worden ingezet in nieuwe projecten of ons partnernetwerk zijn: staalconstructies, (delen van) technische installaties en bouwkundige onderdelen.
Materialen die niet direct circulair inzetbaar zijn, verwerken wij in eigen beheer tot circulaire bouw- en grondstoffen. Dit doen wij direct op projectlocatie met onze mobiele brekers of op onze eigen locatie. Met ons modern machinepark verwerken we hier puin, hout- en snoeiafval, metalen (ijzer, koper, zink, lood, chroom, aluminium), glaswerken, dakleer en overig bouw- en sloopafval tot nieuwe bouw- en grondstoffen.

Zo voorkomen we onnodige verspilling en beperken we onze ecologische voetafdruk.

Lees meer op de webpagina Grondstoffen


Duurzame samenwerkingen en innovaties

Om succesvol te opereren in sloop-, bouw- en vastgoedsector werken wij samen met Martens Democom, L+J Recycling, Dornieden Gruppe, Koninklijke Smals en Datapeak.
Lees hierover meer op de webpagina Partners.

Daarnaast investeren wij doorlopend in onze machines. Wij beschikken over een uitgebreid en modern machinepark met de nieuwste technologieën.


Duurzaam personeelsbeleid
In het kader van een duurzame ontwikkeling van ons bedrijf, investeren wij graag in de duurzame inzetbaarheid van ons personeel.
We geven hen ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en het stellen van ambitieuze doelen. Daarnaast bieden we cursussen, opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Als Erkend Leerbedrijf leiden wij vakmensen op, en stellen wij ons bedrijf open voor meeloopdagen, snuffelstages, BOL- of BBL-trajecten, langdurige stages en afstudeerprojecten.