Innovatie en duurzaamheidSloop geeft ruimte aan een duurzame leefomgeving. Met behulp van de nieuwste innovatieve technieken, effectieve werkwijzen en optimaal hergebruik van vrijgekomen sloopmaterialen voor productie van hoogwaardige grondstoffen, draagt Laarakkers substantieel bij aan de zorg voor mens, planeet en welvaart.


Duurzaam & circulair slopen

Met ruim 75 jaar ervaring in de totaal-, transformatie-, utiliteits- of renovatiesloop, sloopt Laarakkers op kostenefficiënte en duurzame wijze.  
Meer dan 95% van alle vrijkomende sloop materialen heeft een herbestemming als bouw- en/of grondstof.  

Met ons integraal gecertificeerde ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem en het BRL SVMS-007 certificaat borgen wij het gehele sloopproces op een milieuvriendelijke, veilige en duurzame wijze. 


Duurzaam recyclen / circulaire economie

Voor aanvang van een project inventariseert Laarakkers op welke wijze het sloopproces het meest effectief kan plaatsvinden, welke vrijgekomen materialen direct circulair ingezet kunnen worden, en welke sloopmaterialen als bouw- en grondstof voor nieuw producten gebruikt kunnen worden.

Materialen die direct circulair worden ingezet in nieuwe projecten of ons partnernetwerk zijn: staalconstructies, (delen van) technische installaties en bouwkundige onderdelen.
Materialen die niet direct circulair inzetbaar zijn, verwerken wij in eigen beheer tot circulaire bouw- en grondstoffen. Dit doen wij direct op projectlocatie met onze mobiele brekers of op onze eigen locatie. Met ons modern machinepark verwerken we hier puin, hout- en snoeiafval, metalen (ijzer, koper, zink, lood, chroom, aluminium), glaswerken, dakleer en overig bouw- en sloopafval tot nieuwe bouw- en grondstoffen.

Zo voorkomen we onnodige verspilling en beperken we onze ecologische voetafdruk.

Lees meer op de webpagina Grondstoffen


Schonere brandstof

Laarakkers zet de volgende stap in de richting van een duurzaam wagen- en machinepark. Wij hebben onze diesel vervangen door HVO20 (Hydrotreated Vegetable Oil). Hierdoor reduceren we per direct de impact van onze dieselvoertuigen op het klimaat.

Door gebruik te maken van HVO20 reduceren we onze CO2-uitstoot met 20% en veroorzaken minder uitstoot van fijnstof, roet en NOx. Bovendien is HVO20 goed biologisch afbreekbaar en bestaat uit hernieuwbare grondstoffen.

Met de keuze voor deze schonere brandstof dragen we niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook voor de directe omgeving van onze medewerkers en waar zij komen!


Bekijk hier onze emissiebesparingen

HVO emissiebesparingen Laarakkers


Duurzame samenwerkingen en innovaties

Om succesvol te opereren in sloop-, bouw- en vastgoedsector werken wij samen met Martens Democom, L+J Recycling, Langen Grondverzet, Wim Martens Logistics, en Koninklijke Smals.
Lees hierover meer op de webpagina klanten en partners.

Daarnaast investeren wij doorlopend in onze machines. Wij beschikken over een uitgebreid en modern machinepark met de nieuwste technologieën.


CO2 Prestatieladder

Laarakkers zet zich al jaren in voor duurzaamheid en heeft er voor gekozen om de CO2-prestatieladder in te voeren.
Wij zien de CO2-Prestatieladder als het duurzaamheidsinstrument waarmee wij onze eigen CO2-footprint in kaart kunnen brengen en inzicht kunnen krijgen in waar onze organisatie de meeste CO2-reductie kan behalen.

Laarakkers stelt zich ten doel om de totale CO2 emissie in de periode van 2020 tot 2030, ondanks de groei van het bedrijf, niet verder op te laten lopen en waar mogelijk te reduceren door het inzetten van o.a. waterstof.
Het opstellen van de periodieke rapportage is onderdeel van de stuurcyclus binnen het energiemanagementDownload hieronder de documenten betreffende het CO2-reductiebeleid van Laarakkers.Connect Partner Insert

Wij zijn Connect Partner van Insert. Stichting Insert is een innovatief, circulair platform. Samen ondersteunen wij de transitie van een lineaire naar circulaire economie. De Insert Marktplaats is het digitaal platform dat zichtbaarheid geeft aan herbruikbare bouwmaterialen en materialen uit de openbare ruimte. Bent u op zoek naar circulaire materialen? Bekijk dan ons aanbod op Insert Marktplaats.


Duurzaam personeelsbeleid

In het kader van een duurzame ontwikkeling van ons bedrijf, investeren wij graag in de duurzame inzetbaarheid van ons personeel.
We geven hen ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en het stellen van ambitieuze doelen. Daarnaast bieden we cursussen, opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Als Erkend Leerbedrijf leiden wij vakmensen op, en stellen wij ons bedrijf open voor meeloopdagen, snuffelstages, BOL- of BBL-trajecten, langdurige stages en afstudeerprojecten.