Over ons

Nederlandse familieonderneming Laarakkers is opgericht in 1945.
Destijds gestart als loonbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde en toonaangevende internationale totaalontzorger. Sloop, asbestverwijdering, grond- en bouwstofrecycling en gebiedstontwikkeling kennen wij als onze specialismen.


Een sterk groeiende, flexibele en innovatieve organisatie met oog voor detail

Met een jaarlijkse omzet van ongeveer 35 miljoen euro, circa 110 medewerkers en ruim 600 projecten kunnen wij met trots zeggen dat we een sterke organisatie zijn en inmiddels een toonaangevende marktpositie in de sloop-, bouw- en vastgoedsector hebben. Dit willen we graag vasthouden én uitbouwen. Wij doen dit door samen met onze medewerkers, partners en klanten op een innovatieve en duurzame wijze te streven naar het hoogst haalbare resultaat.


Innovatie en duurzaamheid is ons DNA

Wij zoeken constant naar nieuwe kansen, mogelijkheden en innovaties die niet alleen het werk beter en gemakkelijker maken, maar ook duurzamer.
Wat wij vanaf het begin van onze oprichting stimuleren, is het hergebruik van reststoffen- en materialen, vrijgekomen uit onze (sloop)werkzaamheden.
Met onze jarenlange kennis en ervaring en eigen recycling afdeling, zijn we inmiddels een specialist op dit gebied.
Vandaag de dag recyclen we 95%(!) van alle vrijgekomen sloopwerkstoffen en -materialen. Iets waar we trots op zijn!


Naast onze eigen recyclingafdeling zijn we diverse samenwerkingsverbanden aangegaan om onder andere de thema’s duurzaamheid en innovatie zo breed mogelijk uit te dragen in de sloop-, bouw- en vastgoedsector. De meest recente voorbeelden hiervan zijn de samenwerkingen met Martens Democom en Koninklijke Smals. Met Martens Democom om onder de naam Laarakkers Democom industriële zware sloopwerken uit te voeren, denk aan: kerncentrales, energiecentrales en koeltorens. Met Koninklijke Smals om recycling van de beton uit bestaande sloopprojecten te winnen en direct geschikt te maken voor de betonindustrie.

Lees hierover meer op de pagina Partners.