Roy van Kempen | Projectleider

Projectleider Roy van Kempen (38) uit Wilbertoord is sinds 2008 bij Laarakkers in dienst. Via een collega kwam hij hier terecht. Roy is verantwoordelijk voor het asbest, – bodem, – sloopgedeelte Nederland, daarnaast ondersteunt hij zijn collega met werkzaamheden bij de weegbrug, gevestigd in Sambeek.

Laarakkers verwijdert asbest in Nederland in eigen beheer, onder eigen certificaat. Het reilen en zeilen betreft asbestverwijdering was in eerste instantie onbekend bij deze van origine kraanmachinist. Roy: “In het begin waren alle voorkomende werkzaamheden nieuw voor me. Ik heb het vak vooral geleerd door te doen, aan te pakken en niet bang te zijn.  Vooral het meekijken met een collega D.A.V.-er, een deskundig asbestverwijderaar was voor mij ook erg leerzaam. Daarna heb ik diverse cursussen gevolgd, waaronder die van D.A.V.-er en D.T.A.-er, Deskundig Toezichthouder Asbest. Alle benodigde papieren heb ik nu in mijn bezit. Ook de wetgeving rondom asbest is me inmiddels bekend dat maakt het werken gemakkelijker.”

Samen met tien collega’s van Laarakkers afdeling Nederland werkt Roy vanuit kantoor Sambeek. Werktijden zijn flexibel; tussen 7.00 en 8.00uur start zijn werkdag van maandag tot en met vrijdag. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit ondersteuning van de werkvoorbereiding en uitvoering, factureren, calculatie en afhandelen van projecten. Naast de diverse kantoorwerkzaamheden is Roy regelmatig buiten op de verschillende sloopprojecten te vinden. “Eén van de mooiste projecten was de asbestsanering van het hoofdkantoor van de Sligro in Veghel wat in oktober 2018 gestart werd. We hebben daar het complete asbesthoudende dak van het hoofdkantoor verwijderd, dit was een grote uitdaging in zowel voorbereiding als uitvoering. Mijn werk is veelzijdig, geen dag is hetzelfde of saai. Een werkdag kan ik grotendeels zelf indelen. Doordat ik veel positieve ontwikkelingen heb meegemaakt binnen mijn werk voel ik me verbonden met Laarakkers. We kunnen ons onderscheiden en daar sta ik voor. Ik ben thuis in het bedrijf.”