Erwin van Abel | Weegbrugmedewerker

Erwin van Abel - Weegbrugmedewerker - Laarakkers Nederland

Erwin van Abel (53) uit Wilbertoord kreeg zo’n vijf jaar geleden een tip van een dorpsgenoot, tegenwoordig collega. Bij Laarakkers zou wel eens een passende vacature open staan voor hem. Erwin had lichamelijke klachten waardoor hij zijn oorspronkelijke werk als Kraanmachinist niet meer uit kon voeren.  Laarakkers zocht op dat moment een Weegbrugmedewerker. In samenwerking met het UWV kreeg Erwin de mogelijkheid twee maanden proef te draaien bij Laarakkers in deze functie. “Het bleek een schot in de roos te zijn,” volgens Erwin.
Het computerwerk wat bij deze baan komt kijken was in eerste instantie wereldvreemd voor Erwin. “Ik kon helemaal niets wat dat betreft, moest bij de basis beginnen. Intern werd ik hierin bijgeschoold. Wat ik vooraf niet had verwacht gebeurde, ik had de computerwerkzaamheden snel onder de knie.”

Een werkdag van Erwin begint om half acht en duurt tot vijf uur. Bedrijven en particulieren komen gedurende de openingstijden van de weegbrug, gevestigd aan Stalenberg 18 in Sambeek, hun puin, bouw- en sloopafval, hout en groenafval storten op de werf. Ook wordt er regelmatig menggranulaat gehaald. Erwin zorgt dat transportbegeleidingsbonnen uitgeprint worden voor de klanten, als ze de weg niet weten wijst hij ze waar gestort moet worden. En zo nodig springt hij op de shovel om zowel letterlijk als figuurlijk puin te ruimen. Als er geen klanten zijn sorteert en controleert hij de bonnen.

“Het werk is afwisselend, er zijn werkzaamheden die moeten gebeuren, maar in principe kan ik mijn eigen dag indelen. Het contact met de klanten, zoals bouwbedrijven en hoveniers, is één van de leukste dingen van mijn baan.”

Al dit werk verricht Erwin vanuit zijn eigen kantoor bij de weegbrug, een plek die hij als perfect omschrijft. “Pauze houden doe ik samen met collega’s die in de werkplaats hiernaast aan het werk zijn. Dit werk is helemaal mijn ding geworden. Ik ben er blij mee!”

Ook werken bij Laarakkers? Bekijk hier ons vacatureaanbod!