Mitchel den Ouden | Junior Machinist

Mitchel den Ouden - Junior-kraanmachinist - Laarakkers Nederland

Drie jaar geleden stapte Sambeekse Mitchel den Ouden (18) als stagiaire vanuit de middelbare school bij Laarakkers binnen. “Vanaf het eerste moment beviel het me goed bij dit bedrijf. Ik werkte als handsloper en kreeg een vaste begeleider toegewezen, waarmee ik direct een klik had, net als met de andere collega’s. Ook als stagiaire hoor je bij het team.” Toen zijn stage erop zat, baalde Mitchel. “Ik wilde maar één ding; terug naar Laarakkers, en dat gebeurde. Bij terugkomst werd mij gevraagd in welke werkzaamheden ik interesse had. Werken op een minikraan leek me fantastisch.”

Onder begeleiding van een ervaren kraanmachinist ging Mitchel aan de slag op een minigraver.

“Ik kreeg de kans en het vertrouwen te leren omgaan met de machine. Op een gegeven moment zei een collega tegen me; rij die bult puin maar eens op. Híj geloofde dat ik het kon, ikzelf nog niet. Het was echt heel spannend, maar het lukte, ik was trots!”

Op de functieomschrijving van deze jonge enthousiaste collega staat ‘junior-machinist’. Elke werkdag is hij, voornamelijk in Duitsland, aan de slag met het ‘entkernen’ van gebouwen.

“Ik zorg samen met collega’s dat de gebouwen leeg zijn voor de grote sloop. De glaswol, gips en dergelijke wordt er uitgehaald. Hierbij bestuur ik ook ingehuurde machines. Het is wel eens lastig dat dit steeds verschillende machines zijn, maar dat is een kwestie van wennen. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Als er wel eens iets minder goed loopt, kun je daar over praten en wordt er met je meegedacht. Laatst had ik het bijvoorbeeld erg koud tijdens het werk op de open kraan. Ik kreeg direct een doorwerkpak. Hier krijg ik de kans te leren, waar ik erg dankbaar voor ben. In de toekomst hoop ik nog vrachtwagenrijbewijs te halen en op een 9 tonskraan te draaien, dat alles hier bij Laarakkers.”

Ook werken bij Laarakkers? Bekijk hier ons vacatureaanbod!