Boyk Martens | Planner

Boyk-Martens-werken-bij-Laarakkers-Laarakkers-Nederland

Disponent/planner Boyk Martens (27) uit Goch begon vier jaar geleden bij Laarakkers. Enige praktijkervaring heeft hij van huis uit meegekregen, van zijn vader die het bedrijf Wim Martens Logistics runt, waar Boyk ook één dag per week werkt. De ins en outs van de werkzaamheden bij Laarakkers leerde hij van een collega binnen het bedrijf.

Samen met zijn collega-planner zorgt Boyk ervoor dat personeel, machines en materialen dagelijks op de goede plek staan.
“Elke ochtend om ongeveer acht uur bel ik een rondje langs alle sloopwerken om te kijken hoe de stand van zaken is. Van mijn collega’s hoor ik wat er nodig is aan personeel en materialen. Dit kan een hoogwerker zijn, een kraan of er zijn vrachtwagens nodig die sloopafval afvoeren. Ik zorg dat deze op de afgesproken tijd op de goede plek terecht komen. Ook hebben we wekelijks een overleg met uitvoerders waarin alle slopen worden doorgenomen. Dit is altijd een fijn en zinvol overleg met een goede sfeer.”

In principe werken de twee planners van Laarakkers vanuit kantoor locatie Boxmeer, maar aan het einde van de dag is er altijd één van hen op kantoor Sambeek te vinden. “Hier melden de chauffeurs zich aan het einde van de werkdag. Ze halen het formulier met de planning voor de volgende dag op. Veel kunnen we regelen door te bellen of Whatsappen, maar persoonlijk contact is ook fijn, dan weet je vaak beter hoe de vlag erbij hangt.”

Naast de planning van het personeel, machines en materialen is Boyk verantwoordelijk voor de verkoop/afvoer van recyclingmaterialen die uit de sloop komen zoals ijzer, metalen en steenpuin. “Het steenpuin wordt vaak door onze eigen breker gebroken en verkocht als recyclingmateriaal. Hiervoor onderhoud ik contacten met de bedrijven waar deze materialen naar afgevoerd worden, waardoor ik ook regelmatig onderweg ben. Ik krijg de vrijheid alles te regelen. Afspraken plan ik zelf in, en ook met de werktijden kan ik schuiven. Meestal begin ik rond 06.45uur en stop om ongeveer 16.30uur. Het werk loslaten is wel eens lastig. Ik voel me er verantwoordelijk voor dat alles goed loopt. Maar als dat eens wat minder is, lossen we dit samen op.
De sfeer binnen het bedrijf is zo dat dit kan. Laarakkers is een fijn bedrijf om voor te werken.”

Ook werken bij Laarakkers? Bekijk hier ons vacatureaanbod!