Wim Martens Logistics neemt kippertransport van Hurkmans in Someren over

 

Op de uitreiking van de Ondernemerprijs land van Cuijk & Noord-Limburg wordt de aankoop officieel bekend gemaakt

Boxmeer/Cuijk/Someren 4 november 2021: Wim Martens Logistics breidt uit per 1 januari 2022 met de overname van het kippertransport van Hurkmans Transport B.V. uit Someren.

Begin dit jaar 2021 heeft Boyk Martens het transportbedrijf van zijn vader en oprichter Wim Martens overgenomen en een samenwerking met Laarakkers gestart en gaat hiermee deel uitmaken van de Laarakkers Groep. Hiermee kunnen interne en externe klanten optimaal ontzorgd en geholpen worden op het gebied van sloop, bouwstof- en betonrecycling, gebiedsontwikkeling en transport. Mede door de samenwerking tussen Laarakkers en Wim Martens Logistics wordt het fundament onder het kippertransport verder verstevigd met o.a. 9 nieuwe vrachtwagens, 6 nieuwe kipper-opleggers en 5 nieuwe chauffeurs. Deze uitbreiding past in de groeistrategie van de Laarakkers Groep, waarbij de focus ligt op het behalen van synergie door krachtenbundeling en het verbreden van de bedrijfsactiviteiten.

De overname van Hurkmans, met 11 medewerkers, 5 vrachtwagens en 16 kippers, is een logische vervolgstap om de positie van Wim Martens Logistics te versterken. Op korte termijn zal verder geïnvesteerd worden in nieuw materieel. De vestigingen in Nuenen en Someren zullen aanblijven. Door samen de krachten te bundelen kunnen wij met een modern wagenpark en deskundige chauffeurs nog beter op de wensen van onze huidige en toekomstige klanten inspelen. Deze ontwikkelingen zorgen voor een verdubbeling van het personeel en voor een sterke toename van de omzet.

“De onderhandelingen met de directie van Wim Martens Logistics, Boyk Martens en Marcel Laarakkers, zijn in goede harmonie verlopen. Deze overname is ook goed voor het personeel. Zij worden ondergebracht bij een sterke en betrouwbare partner”, zeggen Jan en Ben Hurkmans, directeuren van Hurkmans Transport B.V.

“Wij zijn blij met deze nieuwe aanwinst, dit draagt eraan bij, dat wij onze dienstverlening nog efficiënter in de markt kunnen zetten. De nieuwe medewerkers heten wij van harte welkom en wij zullen er alles aan doen, dat zij zich bij ons net zo thuis gaan voelen, als voorheen bij Hurkmans”, zegt Boyk Martens, directeur van Wim Martens Logisitcs.

Op 4 november vindt de uitreiking van de Ondernemerprijs Land van Cuijk & Noord Limburg in het Inspyrium in Cuijk plaats. In het kader van de gespreksronde “Opmerkelijke ondernemers in gesprek met oud-winnaars van de Ondernemerprijs” is een podiumgesprek gepland met Boyk Martens en Wiljan Laarakkers, die samen met zijn broer Marcel oud-winnaar en tevens eigenaar van de Laarakkers Groep is.

 

Over Wim Martens Logistics

Het bedrijf, opgericht door Wim Martens in 2003, is gespecialiseerd in kippertransporten van zand, grind, steenpuin, menggranulaat en ander recyclingmateriaal. Het bedrijf met circa 30 medewerkers (per januari circa 40) bedient klanten in heel Nederland, Duitsland en België.

 

Over Hurkmans Transport B.V.

Hurkmans Transport B.V. is een internationaal transportbedrijf gevestigd in Someren, dat gespecialiseerd is in het vervoer van bulk, droge bulkgoederen en bijbehorende logistieke diensten. Hoofdactiviteiten zijn silotransport en logistieke services.