Drie Ondernemers winnen award Opmerkelijk Ondernemer van het jaar

CUIJK- Karel Jennissen (N+P Group), Wiljan Laarakkers (Laarakkers) en René van der Vleuten (Globemilk) zijn tijdens de 25ste Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg uitgeroepen tot Opmerkelijk Ondernemer van het jaar. De jury kon ‘onmogelijk’ kiezen en koos – bij uitzondering – ervoor om tijdens de jubileumseditie drie oud-winnaars in het zonnetje te zetten.

Van waarde voor de regio

Karel Jennissen, Wiljan Laarakkers en René van der Vleuten wonnen in respectievelijk 2007, 2011 en 2017 de Ondernemersprijs. Nadat de selectiekommissie van de Ondernemersprijs alle – ruim negentig – oud-winnaars, genomineerden en starters van de afgelopen 24 jaar onder de loep naam, sprongen zij eruit. De drie ondernemers kregen vervolgens een bezoekje van de jubileum-jury bestaande uit Harry Cox, Jan van Raaij en Jaap Schipper, die concludeerden dat alle drie zich sterk verder hebben ontwikkeld. Zowel op zakelijk als maatschappelijk vlak. Daarmee zijn ze grote waarde voor de regio.

Bescheiden

De drie nuchtere ondernemers, zijn alle drie bescheiden. Een eigenschap, die volgens presentator Niels Houtepen meteen ‘overboord’ mag. Jennissen, Laarakkers en Van der Vleuten hebben tenslotte allen een prachtig bedrijf gerealiseerd in de loop der jaren. Wat zij jonge ondernemers adviseren? Van der Vleuten id duidelijk ‘passie’ is het toverwoord. “Hou die erin en blijf doorgaan; ook als het moeilijk is.” Jennissen adviseert om een plan te maken. En daarna ist het volgens Laarakkers tijd om er vol voor te gaan. ‘Gas er op!’

Keukenmachine

De Opmerkelijk Ondernemers van het jaar springen er alle drie om andere redenen uit volgens de jury. Karel Jennissen valt op door zijn innovativiteit, langetermijnvisie en doorzettingsvermogen. Op het podium geeft Jennissen daarbij een mooi voorbeeld uit de begintijd van N+P Group. “Toen ik vijf tot tien kilo afval nodig had voor een gesprek met een potentiele klant, heb ik daar de keukenmachine voor gebruikt. De seal hat ik binnen, maar van de keukenapparatuur moet ik voortaan afblijven.”

Netwerk

Volgens de jury is Wiljan Laarakkers sterk in risicobeheersing, digitaliseren en de organisatie én toekomsgerichte samenwerkingsverbanden. Dit doet hij niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor de samenleving. Bijvoorbeeld als voorzitter van de dorpsraad in Sambeek. “Door mijn netwerk kom ik makkelijker met belangrijke partijen aan tafel.”

‘Slimme boer’

René van der Vleuten is een snelle besluitvormer en moedig, maar niet overmoedig. De voormalig melkveehouder wordt door de jury omschreven als ‘slimme boer’. Met de nodige passie  heeft hij Globemilk vanuit het niets opgebouwd tot een internationale speler, die actief is in 24 landen. De houdbare melf wordt overal gedronken: van China tot Dubai en van Nigeria tot Indonesië.

Bron: 25 jaar Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg – Een uitgave van De MaasDriehoek, november 2021 https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek