Sjaak van Gellecom | Vrachtwagenchauffeur

Sjaak-van-Gellecom-werken-bij-Laarakkers-Laarakkers-Nederland-_2_ (1)

Twintig jaar geleden was Sjaak van Gellecom (61) op zoek naar een nieuwe baan. Hij had de gele vrachtauto’s van Laarakkers zien rijden, en dacht; dat bedrijf moet ik eens bellen. Sinds die tijd is Sjaak een van de vijf vaste vrachtwagenchauffeurs bij Laarakkers.

Samen met zijn collega’s, die ieder hun eigen taak hebben, zorgt hij ervoor dat sloopafval als glaswol, hout en puin, wordt weggereden van de diverse slopen.
“Ik rijd voornamelijk in het Duitse Ruhrgebied. Vier jaar geleden kreeg ik de Volvo vrachtwagen met aanhanger nieuw, er staat nu ongeveer 340.000 kilometer op de teller. In eerste instantie was ik niet zo tevreden over de stoel in de nieuwe wagen. In overleg werd er een nieuwe aangeschaft, die veel beter bevalt.”

Van de twee planners binnen Laarakkers krijgt Sjaak dagelijks de te rijden ritten door. “Vroeger planden we deze zelf, tegenwoordig wordt dit voor ons geregeld. De planning kan veranderen gedurende de dag, dan krijgen we een telefoontje.” Om half zes in de ochtend start de eerste rit van de chauffeurs. “Ik ben natuurlijk veel onderweg, maar ben niet alleen bezig met chauffeuren. Er is altijd wel wat te doen op een sloop als ik moet wachten tot er een containerbak vol is. Volle bakken worden naar verschillende afvalverwerkingsbedrijven gebracht. Het duurt wel een tijdje voor je dat kent.”

Zowel de vrachtwagens als kranen bij Laarakkers zijn voorzien van een ‘bakkie’, een mobilofoon. “Dat werkt perfect,” aldus Sjaak. “Ik kan de wagen in overleg met de kraanmachinist direct op de goede plek zetten. Er wordt natuurlijk ook wel eens over wat anders dan het werk gepraat door de bakkie, dat is leuk.”
Na een werkdag, die meestal tot 18.00uur duurt, neemt Sjaak zijn vrachtwagen mee naar huis, zodat hij vanuit zijn woonplaats Ven-Zelderheide de volgende dag direct Duitsland in kan rijden.

“Het leukste van mijn werk is, dat ik op veel verschillende plekken kom. Ik ben erg tevreden en hoop hier te blijven tot mijn pensioen.”

Ook werken bij Laarakkers? Bekijk hier ons vacatureaanbod!