Jos van der Straaten | Magazijnbeheerder / medewerker werkplaats

Sinds 2011 is Jos van der Straaten (54) uit Wilbertoord werkzaam bij Laarakkers. Via een vriend, die nu tevens zijn collega is, kwam Jos bij Laarakkers terecht. Samen met drie collega’s runt hij de spil van het bedrijf; de werkplaats en het magazijn van Laarakkers.

Gedurende de dag krijgt hij vele telefoontjes van collega’s die zijn hulp nodig hebben. Van het ophangen van een schilderij op kantoor, tot een klusje op een sloop, Jos wordt overal voor ingezet. “En dat is ook het leuke van mijn werk. Mijn werkdag begint officieel om 7.30uur en eindigt om 17.00uur. Ik weet ’s morgens nooit hoe een dag zal verlopen. Dit kan de hele dag in de werkplaats in Sambeek zijn of op een sloop in Duitsland. Het houdt wel in dat ik flexibel moet zijn. Het ene moment ben ik bezig met het verbouwen van een container tot schaftkeet, het andere moment vertrek ik naar Duitsland omdat daar mijn hulp nodig is. Stilzitten is er in ieder geval nooit bij. Voor ons staat er een service bus gevuld met gereedschap zodat we op locatie alles bij de hand hebben.”

Als magazijnbeheerder zorgt Jos dat al het uit te lenen gereedschap, zoals een aggregaat, motorzaag en kettingen, onderhouden wordt en op een vaste plek ligt. In zijn computer houdt hij bij wie, wat, waar in gebruik heeft. Het meest geniet Jos van de bijzondere klussen.
“Pas haalden we op een zondag een brug tussen twee gebouwen uit. Een leuke klus waarbij we perfect op elkaar ingespeeld waren. Ja, ik heb het hier prima naar mijn zin, ondanks dat het soms best wel stressen is en je moet multitasken. We hebben de juiste middelen om mee te werken en als collega’s werken we fijn samen. Wat wil je nog meer?”