Claudia Toebes | Assistente Calculatie

In december 2018 zag Claudia Toebes (48) uit Beers een vacature op de Facebookpagina van Laarakkers. Het bedrijf was op zoek naar een arbeidsvoorbereider. Claudia solliciteerde en werd aangenomen voor een dienstverband van 32 uur per week. Dankzij eerdere werkervaring op onder andere juridisch gebied kwam al snel aan het licht dat Claudia breder inzetbaar was. Ook haar kennis van de Duitse cultuur was een welkome eigenschap. Toen ze door Wiljan Laarakkers in september 2020 gevraagd werd om assistent te worden voor de calculators zei ze dit toe, na overdenking en er met betrokken collega’s over te hebben gesproken. Het betrof namelijk nogal ander werk dan zij tot nu toe had gedaan.

Claudia: “Jaarlijks krijgen we ongeveer 800 aanvragen voor opdrachten. Wanneer een aanvraag binnenkomt start ik met het aanleggen van een projectmap. Alles wordt hierin gedocumenteerd. Vervolgens bekijk ik wie van mijn collega’s het gaat calculeren en verricht al het voorbereidend werk voor het project. Hier komen heel wat handelingen bij kijken, zoals berekeningen maken en GAEB-gegevens inlezen. Een calculator hoeft vervolgens alleen te calculeren wat een (sloop)project zal gaan kosten. Door deze manier van werken kunnen we de opdrachtgevers snel een offerte geven.”

Dankzij haar brede werkervaring is Claudia hiernaast vaak een vraagbraak en manusje van alles binnen het bedrijf. Collega’s weten de weg naar het kantoor, waar zij samen met collega-calculators zit, regelmatig te vinden. “Het is handig dat we bij elkaar zitten, zo kun je snel over dingen sparren. Het leuke van mijn werk is dat het heel veelzijdig is. Geen dag is hetzelfde. Ik start rond 8.00 uur meestal met een vaste klus, maar één telefoontje of vraag kan zorgen dat alles anders loopt. Flexibel zijn is dan wel een eigenschap die hierbij van pas komt.”

Ondanks dat het een drukke baan is, is Claudia op haar plek. “De sfeer is goed, je wordt gezien en het is fijn altijd aan te kunnen kloppen bij collega’s en leidinggevenden!”