Koen Laarakkers | Werkplaatsmedewerker

Als kleine jongen raakte Koen Laarakkers (16) al bekend met het bedrijf Laarakkers. Zijn vader Marcel en oom Wiljan zijn immers eigenaren. Maar pas toen Koen een snuffelstage liep bij het bedrijf vanuit het middelbaar onderwijs raakte hij écht bekend met de verschillende werkzaamheden. Van de diverse takken waar hij een dagje meedraaide had de werkplaats zijn grootste aandacht. Nadat Koen zijn VMBO diploma op zak had, solliciteerde hij voor een vakantiebaan als werkplaatsmedewerker.

Koen: “Vanaf de eerste werkdag heb ik het hier naar mijn zin. Ik word goed begeleid door de collega’s in de werkplaats. Met mijn handen en met machines werken vind ik echt leuk. Er zijn zoveel verschillende klussen die ik doe. Welke dit zijn? Heb je een paar pagina’s? Sleutelen, repareren, schuren, spuiten en verven, schoonmaken, opruimen, echt elke dag is er wat anders te doen. Vooral als ik een klusje voor het eerst doe leggen Jos, Jan, Jasper of Luc goed uit wat ik moet doen, maar ze geven me ook de kans zelf iets uit te vinden. Het is echt mooi wanneer ik op een sloop kom en ik zie iets wat ik heb gemaakt waar mee wordt gewerkt.”

Na de zomervakantie startte Koen met de opleiding Creatieve technologie op het ROC in Nijmegen. Toen hij hoorde dat hij elke vrijdag vrij is, was zijn eerste gedachte; dan ga ik weer aan het werk bij Laarakkers. Daar was hij van harte welkom. “Wat ik bij Laarakkers leer, daar heb ik op school ook wat aan. Behalve de handigheid in technische klusjes heb ik geleerd zelf na te denken en uit te vogelen hoe iets in elkaar zit. En het is ook nog gewoon kei gezellig in de werkplaats! Voorlopig ben ik op vrijdag en in de vakanties bij Laarakkers te vinden. En ik heb geluk, vrijdag is het frietdag!”