Anja Schelm | Secretaresse

Bijna negentien jaar geleden kwam Anja Schelm (56) in dienst bij Laarakkers. Anja is geboren en opgegroeid in het Duitse Hamburg. Toen zij voor de liefde naar Nederland, Gennep, verhuisde, zocht ze een baan in de buurt. In de krant zag ze een advertentie van Laarakkers met de vraag naar een secretaresse. Het feit dat Anja vloeiend Duits spreekt was voor dit Nederlandse bedrijf, dat tachtig procent van de werkzaamheden in Duitsland verricht, een welkome aanwinst.

Een werkdag van Anja start om 8.00uur. Van de vijf dagen werkt zij er drie tot 13.00uur en twee tot 17.00uur. Anja’s werkzaamheden zijn erg divers. Zij regelt onder andere de verzekeringen binnen het bedrijf, handelt schades af en ondersteunt de boekhouding. Ook vertaalt ze teksten van de Nederlandse naar Duitse taal, iets wat haar op het lijf geschreven is. Daarnaast verricht zij diverse hand en spandiensten en wordt ook daarom wel eens de ‘vliegende kiep’ genoemd. “Iets wat ik ook altijd erg leuk vind om te doen, is alles regelen rondom een beursbezoek of bedrijfsreis voor collega’s. En ik ben helemaal in mijn element als ik orde heb kunnen brengen in een chaos.”

Sinds het voorjaar van 2020 zijn Anja en haar collega’s verhuisd van het kantoor in Sambeek naar een nieuw aangekocht pand in Boxmeer. “Het bevalt me hier echt heel erg goed, het is een perfecte werkplek. Naast dat het erg mooi en sfeervol is opgeknapt, is het fijn dat we met collega’s bij elkaar zitten die zo’n beetje hetzelfde werk doen. Je kunt elkaar gemakkelijk bereiken als er vragen zijn. De stemming onderling is goed, elke dag wordt er gelachen.”

Het feit dat Laarakkers de afgelopen jaren een enorme groei doormaakte, is volgens Anja niet de enige verandering van de afgelopen jaren; “Laarakkers is professioneler geworden, taken zijn bijvoorbeeld duidelijker afgebakend. En daarbij, Marcel en Wiljan staan nooit stil, ze zijn altijd volop in beweging, dat maakt het fijn hier te werken.”

Ook werken bij Laarakkers? Bekijk hier ons vacatureaanbod!