Niels Koopmans | Uitvoerder sloop

Niels Koopmans (43) uit Holthees kwam in 2010 bij Laarakkers binnen als handwerker. Hij had het direct goed naar de zin, maar wilde verder kijken naar de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Na eerst een cursus tot voorman te hebben afgerond, volgde hij een opleiding tot uitvoerder vanuit Laarakkers. Hiervoor ging hij een dag per week naar school, en daarnaast op de sloop aan het werk. Met zijn diploma’s op zak, gaf Niels een functie als uitvoerder binnen Laarakkers wel te zien zitten. Met de afspraak dat hij weer terug in zijn oude functie zou mogen als het niet zou bevallen, kreeg Niels deze kans. Nooit is deze afspraak nog ter sprake geweest.
“Het is mooi werk. Je kunt het zo zien dat ik binnen het bedrijf een klein bedrijfje run. Als een sloopproject is aangenomen krijg ik de map met informatie en de opdracht; dit gebouw moet weg. Ik krijg hiervoor het geld en de middelen en voor de rest is het aan mij hoe ik dat aanpak.”

Gemiddeld heeft Niels zo’n tien Duitse sloopwerken onder zijn hoede, waaronder enkele in voorbereiding en nog een paar waar nog afwerking nodig is. Niels deelt zelf zijn werkdag in. Meestal start hij rond 6.00uur op kantoor in Boxmeer.
“Ik begin dan met computerwerk, iets wat ik écht niet graag doe, maar wat er wel bij hoort. Ik ben een buitenmens, en ben dan ook het liefst op de sloopwerken. Daar kijk ik hoe het er voor staat en of er eventueel bijgestuurd moet worden. Ik overleg met de voormannen, die op grotere slopen aanwezig zijn, en opdrachtgevers. Als er problemen zijn los ik die op, en beantwoord vragen van collega’s. Elke donderdagmorgen is er een uitvoerdersoverleg op kantoor waarin we de planning van machines bespreken. Gelukkig kunnen we telefonisch een heleboel regelen, die rinkelt dan ook de hele dag door. Ik heb een hekel aan stilzitten, en gelukkig hoeft dat bij Laarakkers niet. Het is mooi dat we het werk samen geregeld krijgen!”