Wim Martens Logistics BV gaat over aan Boyk Martens en LAARAKKERS

Siebengewald en Boxmeer 11 november 2020: Wim Martens, eigenaar van Wim Martens Logistics BV uit Siebengewald, heeft besloten zijn bedrijf over te dragen aan zijn zoon Boyk Martens en aan LAARAKKERS. Hij verkoopt de aandelen van zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in kippertransporten. Met de verkoop van het bedrijf trekt hij zich terug uit het actieve management. Zijn zoon Boyk Martens zal samen met Marcel Laarakkers de leiding overnemen van de nieuwe joint venture, die actief is in Nederland, Duitsland en België.

“Ik heb dit bedrijf 17 jaar geleden opgericht en ik ben er trots op dat ik het bedrijf gestaag heb kunnen verder ontwikkelen tot wat het nu is. Om leeftijdsredenen en om plaats te maken voor een nieuwe generatie heb ik besloten deze stap te zetten. Door de jarenlange vertrouwensvolle samenwerking met Boyk als nieuwkomer en met Wiljan en Marcel Laarakkers als één van de meest toonaangevende familiebedrijven in deze regio wordt een uitstekende basis gelegd voor deze nieuwe bedrijfsstructuur en voor de verdere ontwikkeling van zakelijke activiteiten op de lange termijn. We blijven de betrouwbare partner voor medewerkers en klanten, en onze samenwerking maakt ons nog sterker voor de toekomst ”, aldus Wim Martens afgelopen dinsdag op de personeelsvergadering.

“LAARAKKERS is blij met het versterken van de partnerschap door een participatie in Wim Martens Logistics BV. In het jaar van ons 75-jarig jubileum breiden wij onze kerncompetenties uit met kippertransport. Tegelijkertijd optimaliseren we door deze samenwerking de processen in onze core business van sloop en graafwerk ”, aldus Marcel Laarakkers.

De aandelen gaan per 1 januari a.s. over aan de nieuwe bedrijfsleiding. Martens Sr. blijft het nieuwe management adviseren.

Over Wim Martens Logistics:

Het bedrijf, opgericht door Wim Martens in 2003, is gespecialiseerd in kippertransporten van zand, grind, steenpuin, menggranulaat en ander recyclingmateriaal. Het bedrijf met 20 medewerkers bedient klanten in heel Nederland, Duitsland en België.

Over LAARAKKERS:

Laarakkers is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van sloop, graafwerkzaamheden, sanering van verontreinigende stoffen, recycling en gebiedsontwikkeling. Het familiebedrijf uit Boxmeer (NL) en Rheinberg (D) en Düsseldorf (D), dat dit jaar 75 jaar bestaat, is continu op zoek naar innovaties die de core business duurzamer en eenvoudiger maken. Door jarenlange ervaring is LAARAKKERS specialist op het gebied van hergebruik van bouwmaterialen. 98% van het sloopmateriaal wordt gerecycled. Er zijn verschillende LAARAKKERS-bedrijven en samenwerkingsverbanden opgericht om zich verder te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de sloop- en bouwsector. Dit zijn o.a.: L + J Recycling GmbH; Martens Democom, ontmanteling van kern- en energiecentrales; Koninklijke Smals, betonrecycling, LAARAKKERS gebiedsontwikkeling.