Laarakkers verwijdert verbindingsbrug Fashion House 1 en 2

Sloop brug Fashion House 1 en 2 - Laarakkers

Düsseldorf –  Onder toeziend oog van vele omstanders heeft Laarakkers op zondag 7 juni 2020 de brug die het voormalige Fashion House 1 en 2 met elkaar verbond, verwijderd.

Fashion House

De Fashion House diende jarenlang als winkelcentrum en bood facilitaire voorzieningen voor conferenties, tentoonstellingen en mode-evenementen.
Sinds februari 2020 is Laarakkers bezig om het gebouw, dat onder andere bestond uit 160 showrooms, 5 liften en 900 ondergrondse parkeerplaatsen te slopen. 7 Juni was de verbindingsbrug tussen Fashion House 1 en 2 aan de beurt.

Verwijderen verbindingsbrug Fashion House 1 en 2

Zaterdagavond zijn we begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zodat we vanaf zondagmorgen 06.00u met enkele sloopkranen en later met een grote telescoopkraan de werkzaamheden konden uitvoeren.
Als eerste is met een hydraulische CAT 374F, 2x Hitachi ZX470 graafmachine en een verreiker de voorsloop van de brug verricht. Hierbij zijn alle materialen tot aan de ijzeren draagconstructie verwijderd.
Vervolgens kon de brug opgehesen worden. Dit werd gedaan met een 250 ton telescoopkraan, waarmee de brug in 3 fasen definitief is verwijderd.
Dit was een hele operatie gezien de totale brug circa 70 ton ijzer met zich mee bracht.
Rond 15:00u was het zover, de verbindingsbrug tussen Fashion House 1 en 2 was vanaf dat moment verleden tijd.  De afgezette verkeersweg kon hierdoor weer vrijgegeven worden.

Voortgang werkzaamheden aan Fashion House 1 en 2

Na het verwijderen van de brug is het slopen van het complex hervat. In de laatste sloopfase zal de sloop en grondkering zich in elkaar vervlechten.
Hierna volgt het grondwerk. Dit zal naar verwachting tot november duren.

Toekomst van het terrein

Fashion House 1 en 2 wordt in opdracht van projectontwikkelaar Black Horse gesloopt. Na de totale uitvoering van de werkzaamheden bouwt Black Horse een nieuw modern stadskwartier – genaamd Deiker Höfe – met onder andere 350 appartementen, een hotel, diverse kantoren, winkels en restaurants.