Laarakkers vergroot energiezuinigheid hoofdkantoor

Laarakkers vergroot energiezuinigheid pand naar Energielabel A

Boxmeer – Op 21 april 2020 hebben eigenaar Marcel en Wiljan Laarakkers het Energielabel A certificaat van het nieuwe kantoorpand in ontvangst mogen nemen. Het pand valt nu onder de energiecategorie ‘zeer laag energieverbruik’.

Staat van het pand bij aanschaf

In augustus 2019 werd het pand aan de Karel Doormanstraat 19, dat in het verleden werd ingezet als politiebureau voor de regio Boxmeer, eigendom van Laarakkers. De energiezuinigheid van het pand betrof toen nog energielabel D. De wens van eigenaren Marcel en Wiljan was om het pand zo energiezuinig mogelijk te maken.

Afgestemde adviezen van RMS & ODD energie

Om dit te bewerkstelligen is er extern advies ingewonnen bij erkend energieadviseurs Ruud Megens van RMS Advies en Henrie Brands van ODD energie. Zij brachten een onafhankelijk energieadviesrapport uit met maatregelen die nodig waren om de energieprestatie van het gebouw te verbeteren.

Van energielabel D naar energielabel A

Op basis van energieprestatieadviezen van RMS Advies en ODD energie is er samen met de plaatselijke aannemers hard gewerkt om het pand zo energiezuinig mogelijk te maken. Hiervoor is onder andere de TL-verlichting vervangen voor LED verlichting, werkt de verlichting op bewegingssensoren, zijn er kozijnen vervangen en zonnepanelen op het gebouw geplaatst. De isolatie bleek conform de Energielabel A eisen.

De genomen maatregelen hebben ervoor gezorgd dat eigenaren Marcel en Wiljan Laarakkers op dinsdag 21 april het Energielabel A certificaat met gepaste trots in ontvangst hebben mogen nemen. Volgens de erkende maatstaven van Milieu Centraal valt het nieuwe hoofdkantoor van Laarakkers hiermee vanaf nu onder de energiecategorie ‘zeer laag energieverbruik’.