Grootste order ooit voor Laarakkers

Laarakkers sloopt Fashion House 1 en 2 in Düsseldorf Duitsland

SAMBEEK – Laarakkers heeft onlangs haar grootste order in 75 jaar aangenomen.
Het voormalige ‘Fashion House 1 en 2’ wordt onder handen genomen voor opdrachtgever Deiker Höfe.
Laarakkers zal hiervoor een totaalpakket van sloop, sanering, grondkering en grondwerkzaamheden uitvoeren.

Het Fashion House

Het Fashion House is opgericht in 1988 en gelegen aan de Danziger Straße in Düsseldorf.
Jarenlang gold dit pand als een van de succesvolste, bekendste en toonaangevende presentatielocaties voor de modebranche in Duitsland.
Met merken als Frank Lyman, Yoek BV, KJ Brand, Calida, Pardon Fashion, Maryan Mehlhorn, Minx en Scabal was het Fashion House de internationale norm voor het presenteren van topmerken aan gespecialiseerde retailers.

Totaalsloop van het Fashion House

Het pand bestaat uit onder andere 160 showrooms, 5 liften en 900 ondergrondse parkeerplaatsen die gesloopt dienen te worden.
‘’Met een totaal volume sloop van ca. 280.000 m3 en ca. 60.000 m3 grondwerk kenmerkt dit project zich in aanneemsom als het allergrootste project ooit dat Laarakkers in haar 75 jaar bestaan heeft mogen uitvoeren’’, aldus eigenaar Wiljan Laarakkers.

Grondwerk en grondkering Fashion House

Naast de totaalsloop van het megacomplex, bestaande uit twee gebouwen, waarvan beide door middel van een loopbrug over de weg aan elkaar gekoppeld zijn, verzorgt Laarakkers ook het grondwerk en de grondkering voor opdrachtgever Deiker Höfe.

De werkzaamheden zijn begin februari 2020 gestart en worden in 10 maanden afgerond.

Op de plaats van het Fashion House gaat projectontwikkelaar Deiker Höfe een nieuw modern stadskwartier met onder andere 350 appartementen, een hotel, diverse kantoren, winkels en restaurants bouwen.

Panoramic view fashion house 1-2 - Düsseldorf