Energielabel A voor onze kantoren in Boxmeer en Sambeek

De Laarakkers Groep wil op alle gebieden duurzamer worden. Dit omvat niet alleen de sloop met terugwinning van bouwmateriaal en het wagen- en machinepark, maar ook onze kantoren.  

In december 2022 kreeg ons kantoor in Sambeek het energielabel A. Het gebouw is sinds de jaren zeventig in gebruik bij Laarakkers. Sinds een aantal jaren wordt het kantoorgebouw door verschillende aanpassingen steeds energie-efficiënter. De plaatsing van zonnepanelen en de aanwezigheid van Led-verlichting, HR-isolatieglas, gevelisolatie en het ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgen voor een energiezuinig kantoor.  

Momenteel verzamelen we meetgegevens over het verbruik van stroom en gas om te onderzoeken of nog verdere energiebesparingen mogelijk zijn.   

Laarakkers kocht in augustus 2019 het voormalige politiebureau in Boxmeer om er een kantoorpand van te maken. Het gebouw was toen gecertificeerd met energielabel D. Wij wilden het gebouw zo energiezuinig mogelijk maken. Hiervoor zijn vanaf 2020 maatregelen uitgevoerd zoals het vervangen van de bestaande lampen door energiebesparende LED-lampen met bewegingssensoren, het vernieuwen van de ramen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak.  Deze produceren nu elektriciteit voor het kantoor.   

Door deze maatregelen behaalde het gebouw in april 2021 het energielabel A.   

Dit jaar wordt het kantoor in Boxmeer uitgebreid met duurzame nieuwbouw. Er worden meer zonnepanelen geïnstalleerd op het uitbreidingsgebouw, die dan het volledige energieverbruik van het kantoor dekken. De zonne-energie voedt naast het gebouw ook het laadstatioo voor de e-auto’s uit ons eigen wagenpark en van onze gasten.