Een interview met kraanmachinist Leo Spaans

Personeelsinterview Leo Spaans - Kraanmachinist - Laarakkers Nederland

Leo Spaans kraanmachinist bij Laarakkers

Zijn hele leven wilde hij al kraanmachinist worden, Leo Spaans (53) uit Brakel. Na bij een collega-sloper in dienst te zijn geweest, kwam hij drie jaar geleden via een bekende bij Laarakkers terecht. Zo lang hij werkt zit Leo al in de kost, en ook bij Laarakkers ging hij op deze manier aan de slag. Leo zijn werkzaamheden bestaan uit het slopen van gebouwen met zijn Hitachi ZX 470, waarbij zijn favoriete Hardstyle muziek in de cabine klinkt.

Elk gebouw is anders, met een andere constructie, het is telkens weer een uitdaging het slopen zo goed mogelijk voor mekaar te krijgen. Tijdens werkdagen overnacht ik in een hotel of appartement, dit wordt voor me geregeld, en is altijd prima in orde. Op vrijdagmiddag vertrek ik op tijd naar huis, het weekend ben ik vrij om maandagochtend weer vroeg te vertrekken. Het is een manier van werken die bij mij past en ook mijn vriendin vindt het prima. Soms ben ik samen met collega’s in de kost, een andere keer alleen, dat is ook prima. Op de sloop zijn we, in verband met de veiligheid, sowieso altijd met tweeën aan het werk.”

Onder het motto; een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, houdt de energieke kraanmachinist van het maken van een geintje met zijn collega’s.
“Ik ga met plezier naar mijn werk. Bij Laarakkers krijg je goed materiaal om mee te werken. Als er eens stukken zijn, wordt het snel gerepareerd, en wanneer ik wat nodig heb dan wordt daar voor gezorgd.

Uiteindelijk gaat het erom dat de klant waarvoor we werken tevreden is. Als dat zo is, ben ik het ook,” besluit Leo.

Ook werken bij Laarakkers? Bekijk hier ons vacatureaanbod!