Schouwburg Venray

Venray
17-04-2016 t/m 13-01-2017
Sloop, Asbest

Begin juni 2016 werd er door Bouwmij Janssen gestart met een grondige verbouwing van de verouderde schouwburg in Venray. Laarakkers werd gevraagd voor de sloopwerkzaamheden. In opdracht van Bouwmij Janssen begonnen wij met de gedeeltelijke sloop van de schouwburg.

Sloopproces
Het hele gebouw werd eerst grondig gestript. Hout, ijzer etc. werden verwijderd. Daarna sloopten we delen van de vloer van de foyer eruit, zodat gelijktijdig gestart kon worden met het zetten van de boorpalen. Daarna werden de overige vloeren, tussenmuren van kantoren en kleedkamers en zelfs een hele tussenverdieping gesloopt. Tot slot werd het dak van het oude theater verwijderd en nieuwe algemene ingang werd gecreëerd. Dit alles om plaats te maken voor een grondige aanpassing van het oude theater, foyer en kantoren.

Medio september 2016
Medio september werden de sloopwerkzaamheden afgerond en kon er met wederopbouw begonnen worden. Tijdens de opbouwfase werd er een nieuwe kleine zaal toegevoegd aan de accommodatie.

Multifunctioneel gebouw
Doel van de verbouwing was om het gehele gebouw multifunctioneel in te richten, zodat niet alleen het oude theater en de nieuwe kleine zaal tegelijkertijd beschikbaar zouden zijn voor voorstellingen, maar dat ook de foyer gebruikt kon worden voor andere activiteiten. De gehele verbouwing werd in het voorjaar van 2017 afgerond. Bezoekers kunnen nu weer van mooie voorstellingen genieten.