PeGe woningen Wijchen

Wijchen
30-11-2017 t/m 11-09-2018
Sloop, Asbest

In 2017 is Laarakkers begonnen met asbestsanering en renovatiesloop van 419 PeGe woningen in de wijken Heilige Stoel, Kraaienberg en Homberg. De woningen worden in 3 fasen onder handen genomen.

Er is asbest waargenomen in de borstwering en in de ventilatiebuizen.
Daarom wordt de borstwering (het gedeelte van een muur dat zich tussen de vloer en de onderkant van het kozijn bevindt) gesaneerd. Bij de borstwering bevinden zich nog asbestrestanten van een eerdere aanpassing. Deze restanten worden ook door Laarakkers gesaneerd. Daarnaast worden alle asbesthoudende ventilatiebuizen (AC buizen) helemaal verwijderd en conform de daarvoor opgestelde eisen door ons afgevoerd. Het tempo ligt op 2 huizen per dag.

Na het verwijderen van alle asbestdelen start Laarakkers met de renovatiesloop. Dit houdt in: het verwijderen van keuken, badkamer, verwarming en plafonds. Daarnaast boren we gaten en frezen we leidingen in de muur. Elke dag zullen we daarbij 2 woningen afronden.

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wonen de huurders in de woning. In goed overleg met alle partijen worden alle activiteiten zo netjes en snel mogelijk uitgevoerd.

Begin maart 2018 hebben we alle werkzaamheden naar ieders tevredenheid afgerond. Derden kunnen nu beginnen aan de opbouwfase.