Laarakkers draagt haar steentje bij aan de renovatie van het Jachtslot Mookerheide

 

In opdracht van Van Dinther Bouwbedrijf voert Laarakkers een mooie renovatieopdracht uit voor Jachtslot Mookerheide. Inmiddels is de restauratie van het Jachtslot in volle gang en mag Laarakkers haar steentje bijdragen aan de asbestsanering en renovatiesloop. De uitdaging van deze opdracht is het dusdanig inzetten van onze expertise dat het behoud van de monumentale onderdelen gewaarborgd blijven.

Over landgoed Mookerheide

Landgoed Mookerheide is een bijzondere plek met een grote cultuurhistorische waarde. Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jachtslot met daaromheen een park en tuinen. Het slot is gebouwd in de stijl van jugendstil en was niet altijd wit.

De gevels van het jachtslot waren tot in de jaren ’60 voorzien van een veelkleurige versiering van maar liefst 35.000 verglaasde mozaïektegeltjes. Deze tegelmozaïek was in slechte staat nog steeds aanwezig onder de witte afwerklaag. Stucwerk, tegelwerk én het hardsteen zijn in de jaren ’60, ’70 bedekt met lagen van verschillende materialen (kit, tegellijm, voorstrijk, gips, cement, verf).

Natuurmonumenten heeft de ambitie om tijdens de restauratie ook alle kleurrijke mozaïektegels terug te brengen.

Draag jij jouw steentje bij?

Het Jachtslot heeft jouw hulp nodig om het unieke tegelmozaïek weer terug te brengen. Sponsor één of meerdere tegels en geef het jachtslot weer kleur. Meer informatie vindt je hier.

 

Foto’s: natuurmonumenten